Iron Man ...

IRON MAN ...

Director: Jon Favreau
País: USA.
Any: 2008.
Durada: 127 min.
Gènere: Acció, ciència-ficció.
Interpretació: Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man), Terrence Howard (James Rhodes), Jeff Bridges (Obadiah Stane), Shaun Toub (Yinsen), Gwyneth Paltrow (Virginia "Pepper" Potts), Faran Tahir (Raça), Jon Favreau (Hogan).
Guió: Mark Fergus, Hawk Ostby, Art Marcum i Matt Holloway; basat en els personatges creats per Stan Llegeix, Larry Lieber, Don Heck i Jack Kirby.
Producció: Avi Llaureu i Kevin Feige.
Música: Ramin Djawadi.
Fotografia: Matthew Libatique.
Muntatge: Donen Lebental.
Disseny de producció: J. Michael Riva.
Vestuari: Laura Jean Shannon.
Estrena en USA: 2 Maig 2008.
Estrena a Espanya: 30 Abril 2008.

SINOPSIS ...

Com conseller delegat d'Indústries Stark, el major contractista d'armament del Govern nord-americà, Tony Stark s'ha fet cèlebre per protegir durant dècades els interessos nord-americans en tot el món. L'estil de vida despreocupat de Tony canvia de manera radical quan el seu convoy sofreix un atac, després d'una prova d'armament que supervisa personalment, i es veu convertit en presoner d'un grup d’insurgents. Ferit per un fragment de metralla, que s'allotja prop del seu cor ja debilitat i posa en perill la seva vida, Tony es veu forçat a crear un arma devastadora per a Raça, el misteriós cap dels revolucionaris. Ignorant les exigències dels seus segrestadors, utilitza el seu intel·lecte i el seu enginy per a crear una armadura que el mantingui amb vida i li permeti escapar de la seva captivitat. Al seu retorn a Amèrica, Tony ha d'afrontar la realitat del seu passat i decideix emprendre un nou rumb amb Indústries Stark. Malgrat la resistència d'Obadiah Stane, la seva mà dreta i executiu principal de la companyia, que ha pres les regnes del negoci en la seva absència, Tony es passa dia i nit en el seu taller, perfeccionant i polint una armadura que li atorgui força sobrehumana i protecció física. Amb l'ajuda del seu assistent de tota la vida, Pepper Potts, i el seu enllaç militar de confiança, James Rhodes, Tony descobreix un sinistre complot amb ramificacions globals. Enfundant-se en la seva imponent armadura vermella i daurada, Tony es compromet a protegir el món i corregir les seves injustícies amb el seu nou alter ego, Iron Man.

Comentaris